De Reizende Verhalenwinkel

Wat is de Reizende Verhalenwinkel?

De Reizende Verhalenwinkel is een soort reizend circus, met heel veel mooie kinderboeken voor kinderen van 0 tot 12 jaar in de hoofdrol. Het is een leuke manier om een gezellige en originele avond voor jezelf en je vriendinnen te organiseren. Met minimale inspanning voor jou en groots resultaat!

Het werkt als volgt: Ik kom met mijn Reizende Verhalenwinkel bij je thuis, op het kinderdagverblijf, een hoofdkantoor, een klaslokaal of op een informatieavond van de BSO. Als jij voor een ruimte (minimaal 10m2), minimaal 10 gasten, een drankje en gezelligheid zorgt, doe ik de rest. Ik bouw het winkeltje op, ik vertel van alles over de boeken en de uitgevers en ik lees wat korte stukjes voor. Daarna is er voldoende gelegenheid om de boeken te bekijken, te lezen, rond te snuffelen en vragen te stellen. Na afloop kunnen de boeken besteld worden en lever ik ze binnen twee weken aan.

De Reizende Verhalenwinkel uitnodigen voor het geven van een lezing (belang van voorlezen en leesbevordering) is ook geschikt voor op een ouder- of informatieavond. Dit kan goed samen gaan met de boekenverkoop.  Het is dé manier om ouders te laten kennismaken met de bijzondere kinderboeken van De Verhalenwinkel. Zie voor meer info Kinderopvang en de Verhalenwinkel.

Enthousiast geworden? Of gewoon nieuwsgierig? Stuur me dan een mailtje met al je vragen over de mogelijkheden en de tarieven, of bekijk onze facebook pagina voor een indruk.

Wie is De Verhalenwinkel?

Ik ben Merel en ben gek op kinderboeken. Zelfs toen ik nog geen kinderen had, kocht ik ze. Keer op keer kon ik mijzelf verliezen in de fantasievolle verhalen, de bijzondere illustraties en de mogelijkheid om weg te dromen en te verdwijnen in de boeken. Jaren later, inmiddels twee kinderen rijker, doen kinderboeken dat nog steeds met mij. Toen de mogelijkheid zich aandiende, heb ik de sprong gewaagd: van mijn passie mijn beroep maken. De Reizende Verhalenwinkel was geboren!

Hiermee kwam mijn grote droom uit; mijn eigen bedrijfje opzetten en mijn liefde voor kinderboeken de ruimte geven. In de jaren dat ik de boeken verzamelde, kwam ik er namelijk achter dat er heel veel mooie kinderboeken worden gemaakt, maar dat deze niet altijd zo makkelijk te vinden zijn. Je moet soms heel goed zoeken. Mijn idee was dan ook: Ik zoek en verzamel alle bijzondere prentenboeken, fabels, sprookjes, voorleesbundels en kom deze bij de mensen thuis laten zien.

Maar daar stopte de droom niet. Ik vind (voor)lezen voor kinderen zó belangrijk dat er een project is bijgekomen: De Verhalenwinkel voor de kinderopvang, waarbij ik op maat gemaakte pakketten samenstel van de beste kinderboeken, toegespitst op de doelgroep van het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en BSO. Door middel van presentaties die wij geven in combinatie met een verkoopavond bij de kinderopvang genieten ook deze kinderen van de mooie en bijzondere kinderboeken!

Merel van der Ham

 

BOEK VAN DE MAAND

De Vos en de Ster

Een sprookjesachtig vormgegeven fabel…hier word je even stil van…

………. Lees meer >

De Vos en de ster-De Verhalenwinkel